Pm-viesti 23.8.2020

T9-sarjan tunnelmissa Vilma Lehtonen, Aada Laksi, Sofianna Seppälä ja Kerttu Olin (kuva: Henna-Riikka Seppälä).
Kisailijoiden lähes koko viestiporukka (kuva: Leena Saari)
T13-sarjan yhteishenkeä kuvassa vas. Inkeri Rantapelkonen, Janni Majuri, Netta Nummi ja Venla Saari (kuva: Leena Saari)

Kisailijoille kolme mitalia 9-15-vuotiaiden pm-viesteissä

Satakunnan viestihuipentuma pidettiin Porissa 23.8.2020. Kisailijoista lähti mukaan 21 iältään 7–13-vuotiasta juoksijaa. Kisailijat olivat mukana 9 viestissä.

Aikataulu yhdeksälle viestille kolmen tunnin sisällä oli tiukka ja vaati myös huoltojoukoilta täyttä yhteen hiileen puhaltamista. Useampi aikuinen saikin tiiviin setin aikana oman vastuualueen hoidettavakseen. Tiivis kilpailupäivä vaati itse juoksijoilta kovan energialatauksen myös, kun lapset juoksivat täysillä ensin lyhyet matkat ja iltapäivästä koeteltiin kestävyyttä pitkillä matkoilla.

Kokonaisuudessaan kilpailupäivä meni erittäin hienosti. Ensimmäinen mitali nähtiin P13 4*100 m:n matkalla, kun Martti Wallenius viiletti kolmantena maaliin. Vaihdot sujuivat hienosti, vaikka harjoittelu jäikin vähäiseksi.

Pitkillä matkoilla joukkuehenki tuli todella esiin, kun matkaan lähti 5 Kisailijoiden viestiporukkaa reilu tunnin sisään. Pitkistä matkoista tuli kaksi mitalia, joista ensimmäinen tuli p11 4*600 m:n matkalla, kun Kisailijoista jokainen teki parhaansa ja pinkoi sen, minkä jaloistaan pääsi. Leevi Hesso toi Kisailijoiden kapulan kolmantena maaliin Kisailijoiden muun porukan kovassa kannustuksessa.

Viimeisenä Kisailijoiden juoksemana matkana viesteissä oli p13-sarjan 4*600 m. Matkaan lähdettiin järjestyksessä Konsta Saari, Veikko Hesso, Juuso Alasmaa ja Martti Wallenius. Jokainen pojista juoksi erittäin vahvasti oman osuutensa ja kannustus oli valtavaa. P13-sarjan pitkä matka huipensi koko kisapäivän, kun Martti toi Kisailijoiden kapulan ensimmäisenä maaliin.

Kisailijoiden edustajia oli mukana 13-vuotiaiden aluehuipentumassa Forssassa myös 22.8.2020, kun 4 Kisailijaa pääsi mukaan tähän kutsukilpailuun. Kyseisenä päivänä juostiin sekajoukkueella 4*200 m:n matka, jossa sijoitus oli 6. (Konsta Saari, Inkeri Rantapelkonen, Martti Wallenius ja Netta Nummi).

Kisailijoiden pm-mitalit:

P11 4*600 m 3) Kiukaisten Kisailijat 8.42,82 (Rasmus Majuri, Jami Nummi, Niilo Lindberg ja Leevi Hesso)

P13 4*100 m 3) Kiukaisten Kisailijat 58,19 (Veikko Hesso, Konsta Saari, Juuso Alasmaa ja Martti Wallenius)

P13 4*600 m 1) Kiukaisten Kisailijat 8.08,04 (Konsta Saari, Veikko Hesso, Juuso Alasmaa ja Martti Wallenius